
Benodigdheden
Stoofperencompote
Recept Marcel Kasmarek
tijdsduur CIRCA 1.5 uur | |
---|---|
Gerecht voor 4 personen |
Werkwijze
Doe de glühwein, aardbeiensiroop, suiker, vanillesuiker, uitgeknepen citroen, rozijnen, kaneel, laurier en Kruidnagel in een pan
Schil de stoofperen en snij deze in partjes
Zet de stoofperen op het vuur breng het aan de kook en heel zacht laten doorkoken
Laat het plus minus één uur koken, check af een toe een stukje peer! zijn ze gaar afbinden met aardappelzetmeel.
Koud of warm serveren

Benodigdheden
Kiprollade
met brie, gerookte ham en pestroomsaus
Recept Marcel Kasmarek
tijdsduur CIRCA 40 min. | |
---|---|
Gerecht voor 4 personen |
Werkwijze
Haal kiphaasje uit de kipfilet en snij de punt er af
Snij de kipfilet zo plat mogelijk in.. wel heel houden!
Leg de kipfilet neer met de gladde kant naar boven kruid beide kanten met kipkruiden
Beleg de kipfilet met 2 plakken gerookte ham en stuk brie in de midden
Rol de kipfilet zo strak mogelijk op en zet vast met prikker
Bak de kipfilet goudbruin rond om in de pan in de oven op 175 graden ongeveer 20 min
Check wel of de kipfilet gaar is want een dikke kipfilet moet langer !!
Pesto in de pan, room erbij eventueel wat vocht en afbinden met rouxkorrels

Benodigdheden
Rabarbercompote
Recept Marcel Kasmarek
tijdsduur CIRCA 1.5 uur | |
---|---|
Gerecht voor 4 personen |
Werkwijze
Snij de rabarber in stukjes van 1 ½ cm.
Wassen in ruim water, doe de uitgelekte rabarberstukjes in passende oven schaal.
Aardbeiensaus, suiker, vanillesuiker, kaneel, rozijnen, honing en de uitgeknepen citroen erbij doen.
In de oven op 110 graden laat het één uur garen, af en toe doorscheppen.
Als stukjes gaar zijn even proeven, laat de Rabarber compote koud worden. Nog voor het indikken paar keer door scheppen.
Afgedekt in de koelkast te bewaren.

Benodigdheden
Voorgerecht:
Gefrituurde champignons met brie en kruidenroomsaus
Recept Marcel Kasmarek
tijdsduur CIRCA 30 min. | |
---|---|
Gerecht voor 4 personen |
Werkwijze
Haal het steeltje uit de champignon en vul hem met stukje brie.
Maak dik beslag met het tempura meel en maak het op smaak.
Haal de champignons er doorheen, frituur ze goudbruin en knapperig. En kruid ze met de cajunkruiden.
Maak van de room en vocht een saus met de groene kruiden. Bind het met de rouxkorrels.

Benodigdheden
Snoekbaars
gelakt met appelstroop en gebakken champignons
Recept Marcel Kasmarek
tijdsduur CIRCA 30 min. | |
---|---|
Gerecht voor 4 personen |
Werkwijze
Kruid de snoekbaarsfilet en haal hem door de vis bloem.
Bak snoekbaarsfilet goudbruin eerst op de huidkant en dan omdraaien.
Leg de snoekbaarsfilet op een ovenplaatje en lak hem met kwastje met de appelstroop. Daarna in de oven plaatsen.
Plus minus 5 a 10 minuten de vis garen op 175 graden. Let op, de snoekbaarsfilet mag niet droog worden, maar moet glazig zijn van binnen!
Snij de champignons en snij ze in plakjes bak ze goudbruin op smaak maken met kruiden.
Maak een bedje van de champignons en leg hierop de snoekbaarsfilet.