Heerlijke recepten om thuis te maken

Heb je een origineel recept...
Zou je het op deze pagina willen delen?
Laat het ons weten!

www.jouwzaalhuren.nl
Stoofpeertjes
Benodigdheden
  • 3 kg Gieser Wildeman stoofperen
  • 150 gram suiker
  • 250 ml aardbeiensiroop
  • Kaneel naar smaak
  • 100 gram rozijnen
  • 3 laurier blaadjes en drie kruidnagels
  • 250 ml glühwein
  • Halve citroen
  • Aardappelzetmeel
Stoofperencompote

Recept Marcel Kasmarek

tijdsduur CIRCA 1.5 uur

Gerecht voor 4 personen

Werkwijze

1

Doe de glühwein, aardbeiensiroop, suiker, vanillesuiker, uitgeknepen citroen, rozijnen, kaneel, laurier en Kruidnagel in een pan

2

Schil de stoofperen en snij deze in partjes

3

Zet de stoofperen op het vuur breng het aan de kook en heel zacht laten doorkoken

4

Laat het plus minus één uur koken, check af een toe een stukje peer! zijn ze gaar afbinden met aardappelzetmeel.

!

Koud of warm serveren


Kiprolade met brie en gerookte ham
Benodigdheden
  • 4 Grote kipfilet
  • Brie
  • Gerookte ham
  • Kipkruiden
  • Pesto
  • Kookroom
  • Rouxkorrels
  • Prikkers
Kiprollade 

met brie, gerookte ham en pestroomsaus

Recept Marcel Kasmarek

tijdsduur CIRCA 40 min.

Gerecht voor 4 personen

Werkwijze

1

Haal kiphaasje uit de kipfilet en snij de punt er af

2

Snij de kipfilet zo plat mogelijk in.. wel heel houden!

3

Leg de kipfilet neer met de gladde kant naar boven kruid beide kanten met kipkruiden

4

Beleg de kipfilet met 2 plakken gerookte ham en stuk brie in de midden

5

Rol de kipfilet zo strak mogelijk op en zet vast met prikker

6

Bak de kipfilet goudbruin rond om in de pan in de oven op 175 graden ongeveer 20 min

7

Check wel of de kipfilet gaar is want een dikke kipfilet moet langer !!

8

Pesto in de pan, room erbij eventueel wat vocht en afbinden met rouxkorrels


Rabarber Compote
Benodigdheden
  • 1 ½ kg rode rabarber
  • 150 gram suiker
  • 30 gram vanillesuiker
  • 50 gram rozijnen
  • Halve citroen
  • Kaneel naar smaak
  • 4 eetlepels honing
  • 250 ml Aardbeiensaus
Rabarbercompote

Recept Marcel Kasmarek

tijdsduur CIRCA 1.5 uur

Gerecht voor 4 personen

Werkwijze

1

Snij de rabarber in stukjes van 1 ½ cm.

2

Wassen in ruim water, doe de uitgelekte rabarberstukjes in passende oven schaal.

3

Aardbeiensaus, suiker, vanillesuiker, kaneel, rozijnen, honing en de uitgeknepen citroen erbij doen.

4

In de oven op 110 graden laat het één uur garen, af en toe doorscheppen.

5

Als stukjes gaar zijn even proeven, laat de Rabarber compote koud worden. Nog voor het indikken paar keer door scheppen.

!

Afgedekt in de koelkast te bewaren.


Voorgerecht  Gefrituurde champignons met brie met kruiden roomsaus
Benodigdheden
  • 12 grote champignons
  • Brie
  • Tempura beslag
  • Cajunkruiden
  • Groene kruiden 
  • Kookroom
  • Rouxkorrels
Voorgerecht:

Gefrituurde champignons met brie en kruidenroomsaus

Recept Marcel Kasmarek

tijdsduur CIRCA 30 min.

Gerecht voor 4 personen

Werkwijze

1

Haal het steeltje uit de champignon en vul hem met stukje brie.

2

Maak dik beslag met het tempura meel en maak het op smaak.

3

Haal de champignons er doorheen, frituur ze goudbruin en knapperig. En kruid ze met de cajunkruiden.

4

Maak van de room en vocht een saus met de groene kruiden. Bind het met de rouxkorrels.


Snoekbaars gelakt met appelstroop en gebakken champignons
Benodigdheden
  • 800 gram snoekbaars filet
  • Viskruiden
  • Visbloem (1/3 paneermeel 2/3 bloem)
  • Appelstroop
  • Champignons
Snoekbaars 

gelakt met appelstroop en gebakken champignons

Recept Marcel Kasmarek

tijdsduur CIRCA 30 min.

Gerecht voor 4 personen

Werkwijze

1

Kruid de snoekbaarsfilet en haal hem door de vis bloem.

2

Bak snoekbaarsfilet goudbruin eerst op de huidkant en dan omdraaien. 

3

Leg de snoekbaarsfilet op een ovenplaatje en lak hem met kwastje met de appelstroop. Daarna in de oven plaatsen.

4

Plus minus 5 a 10 minuten de vis garen op 175 graden. Let op, de snoekbaarsfilet mag niet droog worden, maar moet glazig zijn van binnen!

5

Snij de champignons en snij ze in plakjes bak ze goudbruin op smaak maken met kruiden.

6

Maak een bedje van de champignons en leg hierop de snoekbaarsfilet.